[download Projek Seram LOMBONG] DOC By A. Darwisy

A. Darwisy Ì 6 free download

Projek Seram LOMBONG

Projek Seram LOMBONG free read Ö 6 Ikan pemburuan berterusan untuk mengenyangkan si buaya putih Dendam yang membuak memastikan satu keturunan perlu dilenyapkan dan satu jiwa perlu menjadi hambaYang hidup jangan terlalu ikutkan hati kerana yang hilang tidak semestinya mati BADARSILATasik lombong di belakang vila milik arwah ayahnya sama seperti di dalam mimpi mimpi aneh berulangnya sebelum ini Di tasik itulah Mustikah tenggelam kelemasan dengan kedua dua kaki dan tangannya berikat Akan muncul seorang perempuan seiras wajahnya lalu mencekiknya sehingga mati Dia yakin mimpi mimpi anehnya itu bukan sekadar mimpi biasa Siapa sebenarnya perempuan seiras wajahnya yang muncul di dalam mimpimimpinya selama in. cerita anuar darwish yang paling seram dan best

summary Projek Seram LOMBONG

Projek Seram LOMBONG free read Ö 6 Itu telah membesar dengan luar biasa Tiada satu makhluk pun bakal terlepas daripada serangan pusaran air itu Makhluk apakah yang menghuni dasar Tasik Biru itu Benarkah makhluk yang bernama Sulur Bidar itu wujud Di kala pusaran misteri terus berpusar mencari mangsaSatu nafsu yang mengganas memburu dan membunuh Satu sumpahan yang menanti satu kepulangan LOLONGAN LOMBONG LAMA – ZYRA SAFIYABerdekad dekad tasik lombong yang membohongi warga kota dengan kedamaiannya menyimpan sejarah penuh keganasaan dan kegilaan Semuanya bermula dengan Itam yang ghairah mahu memiliki kuasa menjadikan Samira mangsa untuk dikorbankan Namun perancangan manusia yang tidak sempurna menyaks. Novel ini ditamatkan pada jam 10 35 malam iniUniknya aku membaca buku ini dari belakang so aku akan review dari tajuk terakhir ke tajuk yang pertama Kenapa Saja nak kasi seseorang tuh thrill sket hahahaBADARSILA Hasrudi JawawiCerita mengenai misteri lombong yang menjadi tasik dan sekumpulan pelajar yang membuat projek akhir tahunNot bad elemen seramnya dapat dirasai walaupun ada bahagian yang tidak berapa nak faham tapi kesinambungan cerita diterangkan di dalam beberapa bab terakhirPunca misteri dapat difahami Cuma tiada usaha untuk memulihkan keadaanCuma ada persoalan yang masih tertinggal BadarsilaWujudnya dia menggunakan jasad siapaSeperti cerita tergantung dan akan disambungLOLONGAN LOMBONG LAMA Zyra SafiyaWalaupun keseraman tu dapat dirasai tapi memerlukan ekstra tenaga untuk berfikir dan memahami kaitan antara watakAdakalanya seperti tidak faham apa yang sedang berlakuBagaimana misteri itu wujudMacam mana Samira tidak nampak oleh orang lainPenjelasan mengenai watak Mia terlalu pendekMembuat aku rasa macam tak puas hatiSetiap masa dalam keadan persoalanPUSARAN PUAKA Saidee Nor AzamKisah mengenai bekas lombong yang dijadikan tasik tetapi terpaksa ditutup kerana memakan nyawaKarya abg Saidee Nor Azam tidak mengecewakanPenceritaan yang details membuatkan kita sebagai pembaca dapat membayangkan dan merasai detik2 cemas dan menakutkan Punca misteri dapat difahami dengan mudahPengorbanan yang dijangka dapat memulihkan keadaan hanyalah sia siaTANAH RIZAH JIN Anuar DarwisyTajuk pertama yang menjadi tajuk terakhir dibaca dalam siri Lombong Seperti biasa karya Anuar Darwisy memang tidak mengecewakan dan mantapSatu2nya cerita mengenai lombong yang tidak berkaitan dengan air dan mengenai jin memberi satu kelainanKisah kaum Majusi yang memuja api dan kisah mengenai watak yang memuja dan mengamalkan ilmu jinSeperti dalam karyanya yang lain perincian yang details membuatkan kita dapat membayangkan rupa watak hitam Elemen seram yang mengujakanBaik vs jahat diolah dengan baik Membaca TRJ ni seolah kita berada dalam cerita The Mummy bila part Leman dan Sir Richard meneroka terowong ituErmm rasa macam nak lawat aje Sg Lembing tuh tapi adakah aku berani Adakah sumpahan itu telah tamatBy the way rangkap rangkap yang ada dalam cerita memang best Mentadak Mentadu Macam mana si penakut tidurJangan ler tergiang2 malam niTahniah buat semua penulisMaaf sekiranya review ini kurang memuaskanApa yang penting di akhir cerita pembaca harus yakin hanya ALLAH tempat kita bergantung dan memohon pertolongan Janga terpedaya dengan tipu helah iblis syaitan dan jin

read ´ PDF, eBook or Kindle ePUB Ì A. Darwisy

Projek Seram LOMBONG free read Ö 6 “Asal kau daripada lidah api yang berasap Merasuk seperti polong tak berjinjang” TANAH RIZAB JIN – A DARWISYSekitar tahun 1920 sekumpulan pekerja lombong bijih timah diarahkan untuk mengorek terowong bawah tanah di kawasan Sungai Lembing Suatu hari mereka terjumpa sebuah peti kayu yang menyimpan sejarah silam di dalamnya Rentetan penemuan itu sebuah keluarga Inggeris yang mengurus lombong itu ditimpa malapetaka Apakah sebenarnya yang berlaku 30 tahundahulu sehingga tanah itu digelar tanah rizab jin Isabelle anak pengurus lombong itu apa kaitannyaSulur Bidar itu wujud makhluk itu tetap ada PUSARAN PUAKA – SAIDEE NOR AZAMPusaran air yang sebesar telapak tangan. Secara jujur yang menarik minat saya hanyalah novelet karya ADarwisy Elemen seram konflik mistik semua ada Karya barisan penulis lain juga oke tetapi masih tidak dapat menarik hati saya Apa apapun saya ucapkan syabas untuk semua penulis 3